044 9766 137 Kokeile 7 päivää ILMAISEKSI!

Ajankohtaista liikunnasta

10.12.2018

Valmennussuhde on aina kahden ihmisen yhteinen päätös

Valmennusvastaavamme Annan tarina työpäivästä:

Tapasin töissä upean naisen, jonka kanssa istuimme kaksi tuntia kasvotusten. Pohdimme elämän kipukohtia. Teimme valmennussopimuksen. Sellaisen, mitä en ole ennen tehnyt. Olen samaan aikaan iloinen ja innoissani. Samaan aikaan toivon sydämestäni, että voin auttaa häntä siinä, mihin hän apua kaipaa.

Uuden ihmisen kanssa kun valmennussopimus syntyy, mietin aina tilanteen hänen lähtökohdistaan. siitä, voinko auttaa. Pystynkö tarjoamaan sitä, mitä hän tarvitsee. Olemmeko me tiimi.  Olenko minä hänelle paras ratkaisu, vai olisiko mahdollisesti joku muu valmentaja hänen tilanteeseensa parempi.

Olen sanonut myös ei. Siihen on aina suuri syy.  On viisautta ja ammattitaitoa myös kieltäytyä silloin, kun näkee että valmennukselle ei ole oikeasti tulevaisuutta. Syy voi olla esimerkiksi se, ettei asiakas ole valmis näkemään kokonaisuutta, omia kipukohtiaan, muutostarpeita. Syy voi olla se, että asiakas kaipaa ruokavaliolappua, jonka uskoo olevan avain onneen.
Syynä pähkinänkuoressa on siis se, etten minä, tavalla tai toisella, ole hänelle oikea valmentaja eivätkä tapani ja metodini tule tyydyttämään hänen tarpeitaan.

Puhun aina suoraan, olen sen velkaa sekä itselleni että asiakkaalle. Kerron suoraan miksi minä en ole oikea ratkaisu tai miksi valmennusta ei voida yhdessä aloittaa. Valmennussuhde on oppimisprosessi. Molemmille, joka kerta. Siksi sitä ei voi aloittaa, jos emme ole lähtöviivalla samaan suuntaan menossa. Minä en myöskään juokse. Valmennussuhde on kävelyä, kaatumista ja ylösnousemista. Ihan niinkuin elämä.

Pikakelaus ei ole valmennukseni kutsumanimi.

Tämä yhdessä tehty sopimus pitää sisällään jälleen uutta meille molemmille.

Lähden ilolla mukaan auttamaan, koska koen, että me molemmat ymmärrämme suunnan, vauhdin ja etenemissuunnitelman.
Hän oli etsinyt pitkään valmentajaa. Yksi syy, miksi hän päätyi laittamaan sähköpostia minulle, oli se, että pistin silmään yhtenä harvoina, joilla ei ollut pyllynkohotusvinkkejä ensimmäisenä näkösällä. 😂 ehkä olen siis onnistunut omassa työssäni, kun se näkyy jo näin internetin välitykselläkin.

Anna Ruostepuro on Kuntomon valmennusvastaava ja Personal Trainer. Annasta voit lukea lisää täältä: