044 9766 137 Kokeile 7 päivää ILMAISEKSI!

Henkilökuva

Henkilökuva: Jarno Väistö

Mistä oma innostuksesi urheiluun on saanut alkunsa?

Lapsena ja nuorena pelasin kavereiden kanssa “höntsähengessä” lätkää, futista ja koripalloa, mutta toisin kuin monilla valmennustyötä tekevillä, urheilu ei ole ollut pienestä pitäen intohimoni. Suurin rakkauteni on aina ollut populaarikulttuuri; musiikki, elokuvat ja lukeminen. Eri mittaisia lenkkeily- ja kuntosalikausia oli matkan varrella ollut, mutta vasta kun oivalsin salitreenin henkiset vaikutukset, siitä muodostui osa elämäntapaa. Olen joskus kuullut sanottavan, että harrastuksen tekeminen työkseen tappaa siitä intohimon. Oman filosofiani mukaan liikunta ei ole harrastus vaan erottamaton osa elämää. Olen onnellinen siitä, että voin työssäni pakertaa jonkin sellaisen parissa, mitä tekisin muutenkin.

Miten itse treenaat ja mikä sinua motivoi?

Tähän soveltuu hyvin vanha sananlasku: suutarin lapsella ei ole kenkiä. Salilla huomioni saavat ensisijaisesti asiakkaat ja niinpä oma harjoitteluni on ollut pitkään jokseenkin ylläpitävää.  Tarkoitus on kylläkin laatia tavoitteellisempaa suunnitelmaa kohti kesää. Yleensä vaihtelen salitreenissä ohjelmia kaksi- ja kolmijakoisen välillä, jonka lisäksi heitän joukkoon CrossFit-klassikoita. Motivaatio on liikkeelle paneva voima ja liike puolestaan synnyttää tulosten kautta uutta motivaatiota. Kuntourheilu on siis eräänlainen itseään vauhdittava positiivinen oravanpyörä, joka täytyy saada kunnolla käyntiin oikeastaan vain kerran.

Mikä sai ryhtymään personal traineriksi?

Personal Trainer -koulutus oli luonteva jatko aktiiviselle treenaamiselle ja kuntosalilla työskentelylle. Laitteiden käytön ja muiden salitreenin perusteiden opastus kuului ajoittain työhöni jo ennen valmentajakoulutusta ja se on aina sujunut ongelmitta ja tuntunut hyvältä. Kaipasin kuitenkin sellaista koulutuksen tarjoamaa eväskoria, josta voisi ammentaa ensin omaan tekemiseen ja siirtää sitten kokemuksen kautta muille. Lopullisen potkun takalistoon antoi tyttöystäväni, joka törmäsi Trainer4Youn koulutusinfoon CrossFit-harrastuksensa parissa.

Mikä on pt-työssä omaa “erityisalaasi” ja mikä siinä viehättää?

Erityisalaani on ilman muuta kuntosaliharjoittelun tuominen tutuksi vasta-alkajille. Olen saanut paljon hyvää palautetta kyvystäni opettaa ja opastaa. Opetustilanteessa on jotain sellaista, mikä on aina puhutellut. Siitä saa ihmeellistä voimaa, kun onnistuu havainnollistamaan ajatuksensa ymmärrettävästi toiselle ihmiselle ja samalla auttamaan. Toisaalta myös pitempään treenanneiden kanssa työskentely on palkitsevaa. Vanhoja tottumuksia on mukava murtaa uusilla tehokeinoilla.

Mitä pidät suurimpina vahvuuksinasi?

Sosiaalisuuttani ja monipuolista taustaani. Viestinnän alan koulutus, kokemus myyntityöstä sekä esiintyminen stand-up -koomikkona muodostavat sellaisen paketin, josta ei ole ihmisten kanssa toimiessa ollut koskaan haittaa.

Mikä on paras muisto urasi varrelta?

Ehdoton huippuhetki oli, kun ryhdyin oman isäni valmentajaksi ja sain äijän kerrasta kuntoilukoukkuun. Sitä tuskin tulee ylittämään mikään, vaikka olen toki tulevaisuudelle avoin.

Mistä pidät eniten Kuntomossa?

Kuntomon kuntosalilla on kotoinen ja rouhea “carage-meininki”. Sekä asiakkaiden että henkilöstön kanssa tunnelma on toverillinen ja välitön.

Motto: “If you work really hard and you’re kind, amazing things will happen.” – Conan O’Brien