044 9766 137 Kokeile 7 päivää ILMAISEKSI!

Ajankohtaista liikunnasta

25.6.2018

Ravintovalmentajan ruokapäiväkirja

Tänään kurkistellaan kulisseihin ja näytän teille, miltä näyttää ravintovalmentajan ruokapäiväkirja! Ohessa on siis yhden päivän KAIKKI ruokailuni kuvien kera, saa napata ideoita ja vinkkejä ihan vapaasti 🙂 Mainittakoon, että vatsani ei kestä gluteeniviljoja lainkaan ja maitotuotteitakin vain pienissä määrin, joten siitä syystä ne eivät ruokavaliossani ole vuosiin pääroolia näytelleet.

Muutin ruokailutottumuksiani tammikuussa myös hieman lihan osalta, huomasin syöväni punaista lihaa valtaosan ajasta, joten vaihdoin sen kalaan, kanaan ja kalkkunaan ja nykyisin riistaa tai punaista lihaa kuluu keskimäärin 1-2 päivänä viikossa.

En laske enkä yleensä suosittele laskemaan kaloreita, mutta tämä päivä pyörii noin 2000 kilokalorin tuntumassa.

Ravintovalmentajan ruokapäiväkirja

Aamiainen: 2 luomukananmunaa munakkaana, kourallinen tomaattia ja kurkkua, 1/4 avokadoa, kourallinen tuoretta pinaattia, 3 siivua kalkkunaleikkelettä (munakkaassa), kahvi kauramaidolla, vettä + vitamiinit (omega 3, monivitamiini, ohessa myös c-vitamiiniporejuoma koska tuolloin flunssa meinasi vaivata).

Välipala: purkki raejuustoa (200g) ja iso kourallinen mansikoita.

Lounas: kanasalaattia, jossa kämmenen kokoinen määrä paistettua broilerin fileeleikettä, 2 kourallista kurkkua, tomaattia ja salaattia, 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä, vettä + vitamiinit (omega 3, monivitamiini).

Välipala: kuppi kahvia kauramaidolla töissä, palautusjuoma treenin jälkeen (sis. proteiinia ja hiilihydraatteja) sekä kourallinen pähkinöitä.

Päivällinen: avokadorisottoa (Pirkalle kiitos reseptistä: risottoriisiä, kanalientä, parmesan-juustoa ja avokadoa, persiljaa) sekä 100% kauraleipäviipale voilla.

Iltapala: kämmenen kokoinen määrä broilerin paistisuikaleita, 1/4 avokadoa, 2 kourallista salaattia, tomaattia, kurkkua ja punasipulia.

Noudatan itse ruokailuissani pääpiirteissään samoja periaatteita, joita opetan asiakkailleni:

  • proteiinia jokaisella aterialla, oman kämmenesi kokoinen määrä
  • kaksi kourallista kasvikunnan tuotteita jokaisella aterialla
  • hyvien rasvojen lähteitä jokaisella aterialla, noin peukalonpään kokoinen annos (kylmäpuristettu öljy, avokado, pähkinät)
  • päivän mittaan noin 2 litraa vettä ja kahvia kohtuudella

Hyvä syöminen on loppujen lopuksi varsin yksinkertaista, usein ongelmat tulevat siinä kohtaa kun teoria pitäisi viedä käytäntöön.

Hyvään ja terveelliseen syömiseen kuuluu myös rentous, jokaisen hetken ei tarvitse olla täydellinen vaan riittää, että teet parhaimman mahdollisen valinnan juuri siinä hetkessä jossa olet.

Katjan seuraava ravintovalmennusryhmä LÄSKIT LÄHTEE! Alkaa elokuussa. Lue lisää täältä: 

Sama löytyy myös Treenaamon verkkovalmennuksena, josta lisätiedot täältä:

Kirjoittaja on Liikunta -ja hyvinvointikeskus Kuntomon valmentaja Personal trainer Katja Kesti