044 9766 137 Kokeile 7 päivää ILMAISEKSI!

Ajankohtaista liikunnasta

18.11.2020

Mentaalivalmennus: PYSÄHTYMINEN

Moni odottaa, että palattaisiin pian aikaan ennen koronaa. Uskallan sanoa, älä odota, että tämä tilanne menee ohi ja me palataan entiseen. Entiseen ei enää ole paluuta. Valitettavasti tai ehkä sittenkin onneksi. Monin tavoin entistä ei enää ole: taloudellisesti, yhteiskunnallisesti, mutta ennen kaikkea henkisesti, meidän omassa sisäisessä maailmassa.

Tämä pysähtyminen laittaa meidät olennaisen äärelle. Se pyyhkii pois kaiken turhan ja kuoret. Huomaamaan, mikä on oikeasti tärkeää.  Läheiset, kosketus, työtoverit, harrastukset, toimiva arki, toimeentulo ja ennen kaikkea terveys. Pysähtyminen voi tuntua vaikealta, ikävältä jopa ahdistavalta. Tiedän se itse aiemmista pysäytyksistä. Se ei ole helppoa, mutta monesti niin tarpeellista.  Jos elämä ei ole vielä pysäyttänyt muutoin, tämä voi olla heille kaikkien vaikeinta. Jos annat pysähtymiselle mahdollisuuden, voit punnita todellisia arvojasi. Mihin haluat arvokkaan loppuelämäsi käyttää. Kuten ihailemani edesmennyt muusikko Aki Sirkesalo lauloi: ’mihin kaikkeen rämään ja roskaan, elämä kuluu, jos ei pidä unelmistaan kiinni.’ Nyt on oikea hetki havaita, mitä sinun elämässäsi on ’roskaa’, mistä voi päästää irti. Mikä on taas sitä arvokasta, mitä ilman et voi etkä halua elää ja mitä haluat vaalia. Mitkä ovat ne uskomukset ja taakat, mitä kannat mukanasi koko ajan. Uskomukset, jotka estävät sinua elämästä vapaana ja ansaitsemaasi vaurasta elämää.

Tässä hetkessä kylvämme siemeniä omaa uutta tulevaisuutta varten. Mieti hetki, millaisia siemeniä sinä kylvät ja mistä energiasta käsin. Ohjaako sitä pelko, paniikki, epätoivo vai kenties luottamus, kiitollisuus ja toivo. Sitä, mitä ruokit, se kasvaa. Niin käy myös niille pienille taimille, mitä sinä istutat. Valon myötä taimet kasvavat ja kun uusi aika koittaa, syntyy kasvun ihme. Olet valmis jättämään raskaat energiat taaksesi ja astumaan omaan voimaasi rohkeana ja valmiina.  Sen lupaan, kaikki muuttuu.

Mitä voit tehdä itse noustaksesi negatiivisuuden, pelon ja epäilyn yläpuolelle? Astuaksesi omaan voimaan ja valoon.

  • PYSÄHDY – HILJENNY ITSESI ÄÄRELLE, KUUNTELE, MITÄ SISÄLTÄ NOUSEE
  • OTA SE VASTAAN LEMPEYDELLÄ  ARVOSTELEMATTA,  ANNA SEN TUNTUA JA ANNA SILLE TILAA
  • IRTIPÄÄSTÄ RASKAASTA ENERGIASTA JA RAJOITTAVISTA USKOMUKSISTA
  • SELVITÄ, MIKÄ ON SINULLE ARVOKASTA JA ISTUTA TOIVON SIEMEN
  • PYYDÄ TOIVEILLE JA UNELMILLE MYÖTÄTUULTA JA TUKEA
  • KIITÄ, ETTÄ OLET SAANUT KOHDATA ITSESI JA HAASTAVAN TILANTEEN OPPILÄKSYN
  • LUOTA, ASIAT TAPAHTUVAT JUURI KUIN NE ON TARKOITETTU
  • ASTU ROHKEASTI UUTEEN JA ANNA VALOSI LOISTAA

Kirjoittaja: hyvinvointivalmentaja, personal trainer,  life coach, hieroja ja liikunnan-/jooga-/rentoutusohjaaja

Susanna Mendelin-Sonny, Hyvinvointivalmennus Omin Voimin yrittäjä ja Kuntomon valmentaja.
Puhelin: 050 550 7665, email: susanna.mendelin-sonny(at)kuntomo.fi, www.ominvoimin.fi ja www.kuntomo.fi